Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 2. september 2011

Urtehagen på Norra Jakstorp


Vi har stadig prosjekter ute på torpet. Et av dem er kjøkkenhagen. I år har det blitt et eget urtebed i dette trädgårdslandet. For å komme inn, må du først gå inn gjennom en portal. Rundt denne vokser det bjørnebær. Til høyre synes et bed der vi har sukkererter, mangold, salat og persille. Til venstre er det en kompostbinge- delvis skult av en spansk kjørvel. Bakerst ser dere et løkbed og maisplanter.

Og her har det altså kommet et urtebed. Løpstikke, bjørnerot, rosmarin, timian, sitrontimian, oregano og basilikum og to forskjellige mynter. Så får vi se hvor mye som overvintrer. Spennende med nye prosjekter! I dag ble det servert løksuppe i stugan; og da var det bare å gå ut i kjøkkenhagen å finne løk, timian og persille.1 kommentar:

  1. Fin båge! Jag skulle också vilja ha en någonstans och gärna med något kul som klättrar på den.

    Mitt örtland måste jag reda ut. Bland annat ta bort citronmelissen som övermannar alla andra örter och fullständigt kväver dem. Den får bo någon annanstans.

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv