Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 21. januar 2011

Brødbakemaskin, grunnoppskrift på diverse gjærbakst.

Vi har en brødbakemaskin- nei vi har foresten to brødbakemaskiner - en hjemme og en på torpet. Begge maskinene blir brukt mye og vi kan ikke fullrose dem. Tenk deg å stille inn bakemaskinen slik at du våkner til fersk brød om morgenen! Det er vel ikke mye som lukter som nystekt gjærbakst?
Når vi steker brød bruker vi ofte poser med ferdig melblanding, men en brødbakemaskin kan også brukes til å lage deig som kan brukes til pizza, rundstykker og boller. Til jul lagde vi vørterkake og julekake med i brødbakemaskinen.


Her er det en grunnoppskrift som vi bruker til horn, rundstykker og pizza:

  • 3 dl lunkent vann
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram tørrgjær
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker


Bruk programmet for "Deig" på maskinen. Når man lager horn, kjevler man ut deigen til en passe tykk leiv, og deler den i 8. Her har Kari brukt smurt på smøreost før hun rullet sammen hver del til et horn. Men man kan også fylle hornene med skinke, purre, pizzafyll eller hva du vil.

Oppskrift på julekake laget i brødbakemaskin
 
50 gram smeltet smør
2,5 dl melk
2 teskjeer tørrgjær
1/2 teskje salt
1 teskje kardemomme
0,5 dl sukker
7,5 dl hvetemel
rosiner
 
Ha først melk og smeltet smør i bakemaskinen, så de tørre ingrediensene. Dersom du ikke skal starte maskinen med en gang, så lag en liten grop på toppen av melet; der legger du tørrgjær. Bruk programmet for "søt gjærbakt". Du kan selvfølgelig også lage boller av denne oppskriften. Sett da maskinen på programmet; "Deig".
 
Har også forsøkt med en ferdig melblanding til boller og laget julekake. Den ble vellykket.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv