Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 13. august 2010

Uti vaar Haga där väksa smaa Bär

Uti vaar Haga där väksa smaa Bär. Kom Hjärtansfröjd
Vil du mig nogot saa träffas vi där
Kom Liljor ock Akvileija Kom Rosor ock Salivia
Kom ljuva Krusmynta. Kom Hjärtansfröjd


Holder på i skråningen. Den blir nok ikke ferdig i år. Får si som i Solveigs sang av Grieg at ;
Kanskje vil der gå både Vinter og Vår,og neste Sommer med og det hele År.
Hagearbeid er hardt kroppsarbeid, og det kan gi tilfredstillelse. Det er fremgang; Kan dere se for dere at dere går inn i nedre del av hagen, gjennom en bue der det vokser honningroser? Eller synes dere ikke det passer på et torp? For tiden bekjemper vi en anneb slyngplante; Strandvindel. Den dukker opp absolutt overalt i denne delen av haven og klenger seg på blomster, trær, og alt annet som måtte by seg. Ikke lett å bekjempe. I Store Norske leksikon står det at den kan brukes som avføringsmiddel. I Plantevernleksikonet står det at; Den kan motarbeides ved stadig skyfling, hakking og annet mekanisk reinhold, for på den måten å utsulte jordstenglene. Den er pen - til ugress å være- men den er ikke velkommen på Norra Jakstorp.


Kjøkkenhagen begynner å bli ferdig. Her er det et bilde av det nye løkbeddet.


Pipeløken har fått flere, store frøballer. Denne løken er mild i smak; håper på å få flere til neste år.


Har også stjålet tre stykk små toppløk. (Avleggere skal stjeles, skal de ikke?) Har satt dem i jorda. Håper på at de skal komme neste år.

 

Det som står igjen nå, er å sette noen hvitløkskløfter i jorden. Hvitløk har ikke bare vært brukt i sydligere strøk- den ble også nyttet blandt vikingene. Løk skal settes i jorda på høsten. Nå kan vi bare glede oss til våren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv