Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 8. august 2010

Bad; luksus før som nå.

Når det prikker og klør på hender og armer etter å ha ryddet skåningen for brennesle - når man er svett, sliten og skitten etter å ha holdt på ute i hagen- da er det luksus å få vaske seg. Jon tar seg en tur bak vedboden; der har vi en enkel hyttedusj. Kari setter seg i sinkbadekaret og heller lunkent vann over seg med en øse. Enkelt- men hvilken luksus!
Sinkbadekaret var en god investering. Nyprodusert i gammel stil. Da vi var på Gammelvala forrige helg, fikk vi se et gammelt badekar som liknet. Denne typen badekar med høy rygg, kalles franske badekar, men det viser seg at også värmlendinger har lauget seg i slike kar.


Vi vet at det har bodd mennesker her på Jakstorp siden tidlig 1700-tallet. Man kan forestille seg at de også  hadde et sinkbadekar plassert i bersån. Man kan se for seg at torparfruen plasserte skoene sine i gresset, hang sine klær over en stol og nøt luksusen av å kjenne lunkent vann over stive lemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv