Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 26. november 2010

Porselensmaling

Det er ikke så mange som holder på med porselensmaling lenger. Men dette er en gammel hobby. Porselensmaling ble først fremstilt i Kina i Tàng tiden 618-906. Under Ming-dynastiet 1318-1644 ble porselen særlig høyt verdsatt.
Kari gikk på kurs for mange år siden. Der lærte hun å male blomster og frukter. I de siste årene har det kun blitt malt dørskilt.


Simone, Karis niese, ønsker seg et dørskilt. Bloggen hennes kan du se HER. Skissen blir først til med blyant og papir; dørskiltet skal fortelle noe om personen på innsiden av døren.


Så blir motivet overført fra papir til porselensskiltet via et spesielt blåpapir.
Tradisjonell porselensmaling er et pulver som blandes med olje. Men man kan også blande pulveret med melk for å lage konturer. Da tegner man på porselenet med en pennesplitt.


Når melkefargen tørker, blander ikke konturene seg med utfyllingsfargene som blandes med olje. På dette skiltet blir det brukt amerikansk mixolje. Men gjennom tidene har det sikkert blitt forsøkt med mange typer
oljer, blandt annet copaivabalsam. Dette er en olje som også kan brukes til behandling av gonore. (En liten digresjon.) Porselensmaling er en hobby for den tolmodige, for man må ta mange runder med brenning og maling før det endelige produktet er ferdig.


 

Porselenet brennes i  ovn på 770-830°C.  Dette skiltet skal brennes i allefall to ganger til. Alle fargene skal legges på en gang til for at fargene skal bli mørkere og det skal legges på sølv på felger og grill og det skal litt gull på blant annet hornet.
 

1 kommentar:

 1. HEI. MIN MOR DREV OGSÅ MED PORSELENSMALING, OG I DEN FORBINDELSE HENVENDER JEG MEG TIL DEG. HAR IGJEN EN MASSE UTSTYR IGJEN ETTER MOR.
  PENSLER I ALLE VARIANTER, OG OGSÅ ANNET UTSTYR.
  DET SOM HADDE VÆRT FINT, ER OM DU VET OM NOEN SOM TRENGER SLIKT UTSTYR.
  HAR SIKKERT OVER 1OOO POSER MED PULVER TIL PORSELENSMALING. ( OLJEBASERT )
  BØKER, BLADER OG MASSE MASSE ANNET.

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv