Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 1. august 2010

At koke kaffe

Kjelen maa holdes omhyggelig ren. Vandet maa være friskt og rent. Beregn til 1/2 l. vand 30 g.kaffe; til selskapskaffe 40 g. kaffe. Naar vandet koker, tilsættes den malte kaffe og et stk. fiskeskind. Kok ved svak varme 5 min., indtil kaffen synker. Løft kjelen straks av ilden, skjænk av tuten og tilsæt litt koldt vand for at stanse kokingen. La kjelen staa i ro, saa gruten synker, før kaffen skjænkes. Brukes kaffetilsætning, saa er løvetand bedre end cikori. Varmes kaffe op, bør man passe at den ikke  koker, da den derved taper sin smak. Hver dag bør gruten kokes ut til klaring, og kaffekjelen skylles. Av og til maa kjelen utkokes med soda for at fjerne al "kaffeolje".
                                                                   Fra Lærebok i huslig økonomi, folkeskolens kokebok, 1914

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv