Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 9. august 2010

Musene fra Mysen


Musene fra Mysen "Musebo", ble startet av Karis far; Johannes Solem i 1950. Han startet opprinnelig med hvite mus. Disse ble temmet. De løp rundt i karuseller, snekret og malt i fine farger. Etterhvert viste det seg at også brune mus var like lette å temme. Sirkusdirektøren reiste rundt med sitt sirkus i Norge og Sverige og de tok ofte følge med sirkus Arnardo.
Det er flere historier å fortelle fra disse turene: En dag de var i Tronhjem slapp musene ut fra sitt bur. Da kom alle fra politistasjonen og hjalp til med å fange mus. Det var nok litt av et syn; Store, sterke politimenn som løp rundt og fanget små mus.
En annen dag var det så varmt at musene var slappe i varmen. Solem ringte til dyrlegen og han fikk det rådet å helle noen dråper sprit i drikkevannet til musene. Musene ble helt slått ut- de ble fulle. Han måtte da annonsere slik; "Kom å se på fulle mus."
I Mysenleksikonet står det at Solem lagde grå hår i hodet på politimestre landet over. Fra dyrevernhold ble det nemlig protestert kraftig mot at mus ble holdt i fangenskap. De sa at mus var ville dyr. Saken gikk helt til landbruksdepartementet, som ga dispensasjon fra dyrevernloven. Dep. tok ikke standpunkt til om mus var ville eller tamme, så hvis andre ville vise fram mus, måtte de okså søke om dispensasjon.
Musene fra Mysen reiste rundt i hele 12 år.
Det visste dere ikke; at dere kjente en datter av en musesirkusdirektør!?

Dere kan lese litt mer HER om musesirkuset. Karis bror Bjørn har skrevet ned noe av det han husker fra gamle dager. Posted by Picasa

5 kommentarer:

 1. Hehe jo for jeg har en mamma som var med på sirkus turneen. hehe ;o))

  Klem og god helg til dere tante.

  ;o)

  SvarSlett
 2. Og så har ho Kari en bror som var med og løp etter musene i Trondhjem den gangen. Glem heller ikke Iversen, han hjalp pappa når det var marked i trønderbyen og pappa tok han med på, tror det het Misjonskafeen og der var der karbonadesmørrød med stekt løk å få kjøpt og det ville Iversen ha. Men han løftet pent karbonaden av brødskiva skrapet av løken og la den på brødet og spiste det. Karbonaden pekket han inn i servietter og tok med hjem for å ha til middag. :-)

  SvarSlett
 3. Det er sikkert mange historier om musene. Undertegnede husker jo ikke sirkuset. Kanskje flere burde skrive ned historien?

  SvarSlett
 4. Jeg er født i 1946 og husker godt dette musesirkuset, som jeg så på begynnelsen av 50-tallet på Stortorget i Oslo tror jeg. Var så morsomt at min mor omtrent ikke fikk meg vekk fra det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemelding- det var hyggelig!

   Slett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv