Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 30. oktober 2010

Helstekt svin indrefilet med blåmuggostsaus

Dagens middag består av salat, råstekte poteter og svin indrefilet. Til denne filten lager Jon en blåmuggostsaus!

  • 1 del blåmuggost; Norzola, Normanna e.l.
  • 1 del Creme Fraiche
  • noen dråper Cognac
Smelt ost i litt smør i panna. Rør inn creme fraiche. Ta eventuelt i noen dråper cocnac.

     


     
    Indrefileten ble helstekt i ovnen på 125 grader til den var 72 grader. Den kan også skjæres i biter og stekes i stekepanna.
    Det kan nevnes at sausen passer like godt til kyllingfilet.
     


    Til denne retten vil vi anbefale en vin; Cafè Culture Pinotage. Dette er en vin som er fremstilt av den sydafrikanske druen Pinotage. Druene høstes for hånd fra utvalgte vingårder der den røde sandstenen dominerer. Vinen lagres på spesielle eikefat i tre måneder. Disse fatene er brent både på utsiden og på innsiden. Dette bidrar til vinens unike karakter. Denne vinen har en duft av sjokolade og kaffe. Den passer til kraftige retter av storfe og vilt, men passer også godt til retter som er godt krydret.


1 kommentar:

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv