Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 24. juni 2011

Turister i Tromsø


"Du har ikke vært i Tromsø; dersom du ikke har vært i Ølhallen", sies det. I dag var vi en tur i Tromsø by- og vi måtte selvfølgelig besøke Ølhallen- Tromsøs eldste pub. Tidligere var "Hallen" stedet der mannfolkene hadde et fristed. Der var det et yrende liv med bønder, fiskere, fangstfolk og byfolk. Det var ikke før på 60-tallet at kvinnfolk fikk adgang til Ølhallen. Kari var derfor heldig som kunne leske seg med en MACK fra verdens nordligste bryggeri. Ølhallen er kjendt for sin unike åpningstid; 09:00-18:00 hver dag så nær som søndag.  


Når det var lunchdags, kjøpte vi en pose reker. Rekene delte vi på brygga. Hvalerrekene ble små i forhold. Skal du spise en bedre middag kan vi trygt anbefale vertshuset Skarven.


Vi fikk servert grillet tørkfisk med bacon!
I taket på Skarven henger det en Kongetorsk. Dette er en vanlig torsk med en misdannelse som forekommer en sjelden gang. Fra gammelt av var dette en fisk man trodde ga hell og lykke. Man trodde at det var denne fisken som ledet de andre fiskene inn i gytefeltet. Var man så heldig å fange en kongetorsk, kunne man bruke den til å lokke til seg mer fisk. Fiskere som hadde kongetorsk var garantert god fangst og lykke på havet.
Kongetorsken kunne også spå været!
4 kommentarer:

 1. Låter som en mysig resa. Trevlig midsommar på er!

  Själv har jag firat midsommar hos mor och far och syster med resten av klanen Asplund. Traditionellt med mat, regn och sol. :-)

  SvarSlett
 2. Onkel Trygve var en av ingeniørene som tegnet Trømsøbrua.

  SvarSlett
 3. "Bissa.... miNN!! Dana Bissa!" Hilsen Melissa..

  SvarSlett
 4. Hvordan har du laget sånn svart-hvitt bilde og tatt opp fargen i ølen? Er det en sånn funksjon på Photoscape eller Picasa? Jeg kan gjøre sånn på tlf min eller i Photoshop... Drakk du mye øl?

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv