Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

tirsdag 14. juni 2011

Tid for porssnaps

Vårt liv som torpere innebærer så mye. Vi har liksom mer tid på torpet og holder på med ting vi ikke gjør hjemme. Jon har tidligere laget snaps av alt fra Johannesurt (Prikperikum), stikkelsbær, kanel og sitron, pors og solbær og mye mer. De fleste forsøkene falt ikke i vår smak, men pors og solbær kan vi absolutt anbefale som snapskrydder.


Det er til og med skiltet til porstjern. Skiltet peker i feil retning, så om du ikke vet hvor det er, kan du ha problemer med å finne tjernet...


Langs kanten av tjernet vokser det pors. Plukke og ta med hjem.


Putte friske blader på flaska.


Helle på sprit. Senere skal den tynnes ut. Mengder og mål sies det ikke mye om i oppskriften.


Når man så får silet drikket og satt den på nye flasker, skal den stå noen måneder. Da blir det en gylden, fin snaps.


1 kommentar:

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv