Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 18. juni 2011

Gamle torp; Molltorp

Ved Mollsjön lå det en gang et torp. Det het Molltorp.


At det har bodd folk her før - det ser du nå, for i mellom klosterklokker, rødkløver og prestekrager, blomstrer det også keiserkroner!


Og ser du litt nøyere etter, ser du også at det vokser syrin her. Man finner gjerne gamle stauder/perenner og syrin på slike gamle plasser. En gang bodde det noen torpere her. Molltorp må ha vært flott sted-med utsikt over Mollsjön. At torpere ikke hadde det fett -vet vi, at de slet- vet vi, men man kan bare forestille hvordan gamle herr og fru Molltorp også formet sitt hjem og sin hage etter de midler de hadde. Man kan kanskje også forestille seg en junidag i 1911. Sto keiserkronene opprinnelig i et bed med flere blomster? De odlet ganske sikkert grønnsaker og i bakken ned mot vannet hadde kanskje kua sin egen hage, ingjerdet, så hun ikke skulle spise opp potetriset? Hva vet vi? Aner ikke en gang om kuer spiser potetris. Det er lett å romantisere. Men en ting er sikkert; dette var et smultronställe den gang- som nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv