Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 6. juni 2011

Sommern er herlig i Fredrikstad!

Når lemmæne faller på Flora og stolær og bord settes frem, når finger'n kan stikkes i jorda og trekkfuglæne kommer hjem. Da ligger du snart utpå Søster og fiskær og gjør som du løstær. Takk kjære Trægde for høytrykk i kø, borte er kulde og holke og snø. Sommer'n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring, du føler deg oppstemt og sjeleglad - som en skreddersydd scoring fra en FFK-ving. Å sludre en samtale på byens torv, ta båten til Strømstad og der keka korv. Ja, da har du det bra - og det skal du ha i Fredrikstad.


Tino ligger på Mærrapanna og gjør som ham løster

Å sitte på brygga med reker og tenke på sletts ingenting. Det krittæs opp paradis-streker og småjentene slår på ring. Ved Tollboden sparkær no'n guttær, og vinter'n er best når han sluttær. Kjenn at det dufter av nystekt makrell - deilig i korterma til sent på kveld. Sommer'n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring, du føler deg oppstemt og sjeleglad - om det kommer en særping det gjør ingenting. Du treffer en kjenning og slår av en prat - du ligger på svaberget brunstekt og lat. Ja, da har du det bra - og det skal du ha i Fredrikstad.


Og ligge på svaberget brunstekt og lat; med Søsterøyene i sikte

I Gågata surrær det stemmær og du er en røst iblant dem. Se jordbæra kostær en femmer - kjøp fløte og ta med deg hjem. Det døsas på benkær i parken og kjærlighet rissæs i barken. Ikke no' sted er det finære nå - kom og se sjøl det er lett å forstå: At sommer'n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring. Du føler deg oppstemt og sjeleglad, og en skydott for sola det gjør ingenting. Spis middag i friluft og smak nypotet. Kjøl ned no' kaldt når en dag blir for het. Ja, da har du det bra og det skal du ha i Fredrikstad. Ja, det skal du ha i Fredrikstad!


Med takk til Lisbeth og Svein for en fin helg i Fredrikstad!
3 kommentarer:

  1. Artig innlegg,men hvordan har du fått gjort om til denne måten å kommentere på??

    SvarSlett
  2. ..og takk til dere for at det ble ei fin helg :-)

    SvarSlett
  3. Instillinger, kommentarer, forgrunnsbilde. Jeg fikk pluttselig ikke lagt til under Google-mail på "gamlemåten. Men nå går det igjen.

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv