Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

tirsdag 10. mai 2011

Hobby

Hobbyer er noe mange av oss setter pris på. Jon, f.eks. har spilt bridge i mange år- og det gjør han ennå.
Wikipedia sier at Hobby er betegnelse for en fritidsaktivitet som ofte tar tid og vanligvis er ubetalt.Kari har drevet med alt fra bilcross til akttegning, folkedans og revy, men de mer kreative hobbyene har vært i flertall. (Har hatt et par innlegg før på denne bloggen om porselensmaling og maling på stein.)

Disse kreative hobbyene kan komme og gå- som med andre moter. Tenker på krydderbuketter som mange av oss lagde. Det var en interesse som ikke ble så rent billig; man måtte kjøpe inn silkebånd og tørkede blomster og krydder. De luktet godt - en stund, men de falmet i farge og lukt og ble støvete etter hvert.

 En gang var det populært å pynte såpestykker med silkebånd og blomster. Joda, Kari lagde også sine krydderbuketter og såpestykker. Men de pryder ikke hjemmet lenger nå, de hørte liksom til på 80-90-tallet. Hvem vet, kanskje dette blir mote igjen.....

Trolldeig var også en hobby som var populær for noen år siden. Man blandet sammen 2 kopper mel,  1 kopp salt, 1 kopp vann og 1 ss matolje. Så måtte deigen knas godt. Figurene ble så puttet i stekeovnen på ca 80 grader. De skulle ikke stekes, kun tørkes. Så ble de malt med hobymaling.

Kari lagde mange forskjellige, blandt annet figurer som den på bildet under. De ble masseprodusert på kjøkkenet, endel ble endog solgt.

I dag er blant annet decoupage en populær hobby. Dette er en dekorasjonsteknikk der motiver rives eller klippes ut, spesielt fra servietter. Teknikken kan brukes til å dekorere alle malbare flater, som lerret, tre- og pappesker ol. På bildet under har niese Simone dekorert påskeegg og lys med servietter. 


De fleste interesser og hobbyer "går ikke av moten." En ting er sikkert; vi skal kjøre motorsykkel i mange år til -om helsa holder!

2 kommentarer:

 1. Hei tanten.

  Så hyggelig med litt reklame fra deg. ;o) Håper dere har kosa dere masse på torpet i hælja. Håper også jeg blir invitert ut snart igjen, Baya også sier ho. Vi har hatt det så fint på hytta til berte se. :o)
  Ha en super søndag og hilse onkel.

  Klem klem

  SvarSlett
 2. Jeg husker bordkorta i trolldeig!

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv