Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 15. mai 2011

Nå kan det luftes!

På kjøkkenet på torpet har vi gamle vinduer. Alle de andre vinduene ble byttet ut under restaureringen, de var i dårlig forfatning, men på kjøkkenet skal de gamle vinduene få stå. De gamle vinduene har blåste glass. Blåst glass har en uregelmessig overflate som gir liv til vinduet. En myte som lenge har eksistert om gamle vinduer, er at de for eksempel isolerer dårlig. I Sverige har det blitt gjort tester av lyd-og varmeisolasjonsevne, hvor man har sammenlignet et vindu fra 1880 og et fra 1990. Det fra 1880 kom best ut.


 
Så hver høst setter vi inn doble vinduer på kjøkkenet. På våren tar vi ut de doble vinduene igjen. Og da kan det luftes! Når vi setter opp kjøkkenvinduet, ser vi rett inn i en syrinhekk. Og om ikke lenge blomstrer syrinene!2 kommentarer:

  1. Ja det er en sjarm med gamle vinduer :-)
    Det kommer til å dufte godt på kjøkkenet ditt når syrenene blomstrer.
    God søndag...

    SvarSlett
  2. De gamle er best vet du :-)

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv