Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

tirsdag 22. mars 2011

Oppussing på torpetPå torpet har vi et "bad". Det er vel ikke riktig å kalle det et bad ettersom det ikke har innlagt vann, men er det noen som har et bedre navn på et lite rom der man kan stelle seg? Dette rommet fikk en midlertidig oppussing etter at vi overtok torpet. Da brukte vi glassfiberstrie og malingsrester. Dette passer selvsagt ikke på et gammelt torp. Derfor valgte vi nå å å tapetsere på nytt. Vi hadde kjøpt en av Duros gammelsvenske tapeter. Dette er kopier av gamle svenske tapeter. Vi valgte et tapet med "stenkmaling". Selvfølgelig kunne vi ha satt oss inn i gamle teknikker og tapetsert med lumppapp og stenket, eller sprutet maling på veggene. Dette var vanlig på torpene på 1800-tallet. Vi valgte som sagt å kjøpe ferdig tapet. Det var den enkleste (og sikkert den rensligste) løsningen- og vi ble fornøyd.

Også den gamle, håndlagde knaggrekken vi fant på torpet, fikk et strøk med maling. Nå gjenstår det bare å finne en gammel dostol på auksjon, så blir dette et trivelig "bad".2 kommentarer:

  1. Du skrev det vel nesten selv. STELLEROM. Eller et annet forslag, litt fint.: SALLE DE BAINS eller STANZA DA BAGNO. Det er baderom på frensk og italiensk

    SvarSlett
  2. Kunne kanskje hatt noe fransk ettersom det franske språket har påvirket det svenske, men noe mer hverdagslig føles riktigere. Fant en svensk side med synonymer på å tvätta; två, tvaga, löga, blaska, spola, vaska, skrubba, skölja, badda
    Kanskje tvagarum er et passe navn.

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv