Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 25. mars 2011

25. mars: Vaffeldagen
Vaffeldagen 25.mars, markeres i flere land, blant annet i Norge.Vaffelen har en lang historie som strekker seg helt tilbake til middelalderen. I en artikkel fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt, kan man lese at vaflene i USA og Belgia er store og tykke. Den tynne, hjerteformede varianten som vi nordmenn ser på som et nasjonalsymbol for Norge, er egentlig svensk.
Opprinnelsen til dagen er den kristne Maria budskapsdag, da engelen Gabriel fortalte Maria at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere. Vår frues dag ble på svensk folkemunne til Våffel-dagen.


Her har dere en oppskrift fra et tidligere blogginnlegg på gräddvåfflor fra Cajsa Wargs bok Hjelpreda i hushållningen för unga Fruentimber, 1755. Vi kan legge til at vi bruker litt sukker og kardemomme i røren.


Till ett kvarter sur grädda tages 2 kvarter vatten, ett halvt kvarter smält smör och 2 stycken ägg. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott vetemjöl att det ringlar sig efter vispen när han upplyftes. Bakas sedan på vanligt sätt.


Till dessa våfflor bör vara god tjock grädda, som intet är för gammal, så bliva de goda.
Till 15 laggar:
3 ¼ dl sur tjock grädde eller crème fraîche
6 ½ dl vatten
1 ¾ dl smält smör
2 ägg
ca 5 dl vetemjöl

Ha en fin helg!

3 kommentarer:

 1. Vi har også feiret vafflen`s dag på jobben i dag..... Nam Nam deilig... God helg Kari Kari

  SvarSlett
 2. Hm? Rakstinger? I allefall; god helg.

  SvarSlett
 3. Vaffeldagen ja - jeg var på en trivelig samling på Trugstad gård, og der hadde jammen vertskapet disket opp med vafler når vi kom. Varm vaffellukt når man entrer lokalet er uslåelig, og gjør noe med humøret og stemningen.

  Ha en riktig god helg:-)

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv