Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

torsdag 3. juni 2010

En dag i 2010.


Nå skulle tiden stått stille en stund. Syrin og liljekonvall blomstrer. Man kan nesten høre det gro. Syrin, Syringa Vulgaris er forresten spiselig. Man kan lage saft av den, kandisere den eller fryse den ned i isbiter.Ettersom Kari jobber i turnus, har hun noe fri midt i uka. Da er ikke veien lang ut på torpet. Når været er som i dag, rusler hun rundt i en av Jons gamle t-skjorter, snakker med fuglene og nyter livet. Rusler rundt...tja - som regel krabber hun rundt på alle fire i et av blomsterbedene. Norra Jakstorp har en spennende have; ikke striglet, den byr på overraskelser. Akeleier, digitalis og kongsspir sår seg selv. På hjørnet av potetåkeren står de vakreste blå iris. Hvem har hjerte til å fjerne dem? Det er en have som tyder på at det har bodd mennesker her i generasjoner, blomsterglade mennesker. 
På en varm dag er det godt å kunne ta noe leskende i lyshuset. På svensk heter det berså. Det betyr vegger av trær. Veggene i dette lysthuset er noe tynne ettersom vi har beskåret dem kraftig. Dess kraftigere vil de bli senere. Men det er allikevel svalende og sitte der inne ettersom den store kastanjen lager taket i lysthuset. Å sitte der inne å høre på alle innsektene som summer i kastanjeblomstene er ganske flott.


Men man kan ikke bare sitte i lysthuset og drømme. Utgangsdøra ble malt oker. Som jeg før har fortalt, har det vært en tradisjon med dører som var okergule, grønne eller røde. Blå dører som det ofte er på gamle torp, var noe som kom på moten på 70- tallet. Så nå er døra malt, trampen og plattingen er oljet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv