Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 28. juni 2010

Hjemme igjen; et tilbakeblikk.
Sitter og mimrer.
Vi så igjennom alle bildene mens vi spilte skotsk musikk.

Å legge opp reiseruta var et kapittel for seg. Studere kart og notere veinummer og avkjøringer.
I Nederland traff vi et par hyggelige svensker som heller ikke visste hvor de kom fra, hvor de var eller hvor de skulle (fritt etter Marco Polo). Mulig GPS hadde vært et nyttig hjelpemiddel.
England og Skottland har Alf Prøysen beskrevet godt i visa om Bakvendtland. De kjører på feil side av veien. På kartet står det Kingston, men på veiskiltingen står det Hull. Skal du betale bompenger er bilettluka på feil side, men det værste av alt er at de spiser middagen til frokost! Blodpudding, stekt egg og stekte pølser. I Skottland gjerne litt haggis også.
Språket er dog artig. Norske vikinger har satt spor etter seg. En taburett heter stol, og hvis du har bursdag har du krav på en dram (Don't forget to claim your free dram - sto det på skiltet i den lokale puben.)
Det beste med å være borte er dog å komme hjem. Vi kjørte 462 mil på motorsykkel og så ble det noen sjømil på diverse ferger i tillegg. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv