Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

torsdag 8. april 2010

Bærepinne

Det var en gang, nærmere bestemt rundt 1950-tallet, at tobaksforetningen, fiskebutikken og  kolonialen lå i nærheten. Husmoren fikk siste nytt om nabolaget - sammen med oppskåret ost og skinke i hvitt innpakningspapir. Og ble pakken for tung, fikk hun en bærepinne; En liten dings av tre, som festes i snoren på pakken slik at hyssingen ikke skar seg inn i fingrene. Disse bærepinnene ble blant annet produsert på Svartdahls Bruk. Men så vokste forbrukersamfunnet frem, og med det kom plasten. Den første norske plastposen ble laget av Hamar Papirindustri i 1964.
Kilde: Butikken på hjørnet, av Per-Erling Johnsen.
                                                                                      
Kari og Jon var ute og kjørte mc i fjor sommer. Vi kom da forbi Svartdahl bruk ved Enebakknesset. Nyskjerrige gikk vi inn for å kikke. Mannen som driver stedet, viste oss noen pinner og spurte om vi viste hva dette var. Vi kunne ikke svaret, så han fortalte oss hva bærepinene var blitt brukt til.


Dette var dagens historietime.1 kommentar:

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv