Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 18. april 2010

Ja nu er det vår!

På bilde nummer to har vi stemorsblomsten; kjøpt inn på Obs på Bergvik.
Her kommer det "noe" opp av jorden. Lagde et nytt bed i fjor og kan ikke huske hva som ble plantet der....Julerosen! Fantastisk vakker. Kjøpte den som en potteplante julen -08.
På veg hjem oppdaget vi disse blåveiesene i veien. Hepatica nobilis. Latinske nobilis betyr edel eller fornem. Blåveisen tilhører soleiefamilien og er utbredt fra Skandinavia i nord til Apeninnene og Pyreneene i sør. Den vokser i tørr, kalkholdig jord i løv eller barskog. Allerede under snøsmeltingen åpner de små kronbladene seg. Frøene fra blåveisen sprer seg med maur. Blåveisen blomstrer i april-mai.
Men blomsterknoppene dannes allerede året før, og ligger klare til å springe ut når våren setter inn. Man kan derfor se en og annen blåveis blomstre allerede om høsten hvis været er mildt. Blåveisen er giftig.

Det er en fantastisk tid vi har nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv