Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 9. april 2010

Tussilago farfara

Denne planten finner du blant annet i veikanten. Den gror ofte på fuktig grus- eller leirjord. Hestehov er en flerårig urt med krypende jordstengel, skjellaktige stilker med mattgule blomster. Slektsnavnet til hestehov, Tussilago, kommer av ordene tussi = hoste, og agere = drive bort. Dette viser til plantens tradisjonelle bruk som et middel mot hoste. Hestehov som urte te er blitt brukt som hostemiddel i mer enn 2500 år, og bladene er også blitt røkt for å lette åndedrettet.



Planten blomstrer tidlig om våren og rosetten med de store bladene dukker først opp da blomstrene er borte. Dette er trolig årsaken til dens gamle navn, filius ante patrem (sønnen før faren).

Denne hestehoven ble plukket rett på nedsiden av Töcksforssenteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Powered By Blogger

Bloggarkiv