Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 28. juli 2012

Folkstugan; ris og ros

Vi har nå satt opp Folkstugan fra Polhus. Dette blir vårt anneks på torpet. Folkstugan har en grunnflate på 24 kvm. I tillegg er det en hems. Vi falt for denne hytta fordi det var en lite, pen hytte med god plass. Vi har endel besøk på torpet og vi trengte mer overnattingsplass. Fordi vi bor i et uregulert område, har vi lov til å bygge over 15 kvm uten å søke om lov. Det som var bra, var at det var kort leveringstid; det var nemlig lagervare. Vi var rimelig spent den dagen hytta ble levert. Her kommer det en leveranse på 2,3 tonn!


Dersom materialene hadde vært logisk pakket, hadde vi ikke behøvd å pakke ut alt; Det vi skulle ha først lå i bunnen!


Polhus reklamerer med at; "Alla Polhus produkter är lättmonterade, enklare än du tror! Du fixar det!" Huset var lettmontert, men det var på tross av - ikke på grunn av tegningene. Vi hadde hjelp av en venn som har arbeidet som snekker. Han mente det burde vært færre og enklere plantegninger.


Vi valgte å kjøpe impregnerte bord for å lage bunnramme.
Det siste vi vil sette fingeren på, er at materialene til inngangspartiet ikke var impregnert. Materialer til innvendig gulv kunne vært 3 cm lengre, da hadde man ikke behøvd å skjøte eller dele dem.


Her er resultatet; Vi synes annekset ble veldig fint! Det skal legges på takstein og hytta skal også få en liten veranda med tid og stunder. Og så skal den males...eller skal vi bruke jernvitrol? Bruker man jernvitrol, vil huset se ut som at det er 100 år gammelt på 1 år. Er det så at alle små stuer i Sverige skal være røde? Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger.
Til uka begynner vi jakten på møbler. Vi skal sjekke Solareturen og Blocket. Når vi har fått inn noen møbler, skal dere få se interiørbilder.
Sjekk HER kan dere se et innlegg om Folkstugans interiør.



9 kommentarer:

  1. Så flinke dere har vært da :-)
    Den ble veldig fin...

    SvarSlett
  2. Vad fint det blev. Och vilket jobb ni lagt ner!

    Jag är lite sugen på att bygga en redskapsbod (men inte i år) och har funderat på en "paketkonstruktion" men det får vi se vad det blir av.

    Nu har ni ju i alla fall plats för övernattningsgäster. Trevligt! :-)

    SvarSlett
  3. Takk Kjersti. Frejda; pakkeløsninger har vi fått erfaring med nå, kan du si, gjennom Lellstôga og lekstugan. Den er ikke like lett å forstå ritningarna. Men vist ble stugan fin! Fast den er ikke isolerat, så det blir kaldt å overnatte der om vinteren. Men det er jo helst sommerhalvåret man har storbesøk.

    SvarSlett
  4. God afton i stugan.
    Minst lika fin som jag hoppas på, är själv på väg att köpa Folkstugan till "gäststuga" i vikarbyn.
    Men, eftercatt ni gjort grunden med plintar eller suggor.

    Hur många arbetstimmar tog det på ett ungefär?

    Mvh pontus

    SvarSlett
  5. Hej Pontus
    Hos oss låg det sten der från et tidligare bygge. Bygget tog 8 dagar med två mann. En fulltid och en som hjälpte till.
    Lycka til med stugan.
    Mvh
    kariogjon

    SvarSlett
  6. Halåj, Kariogjon.
    Tack för svar.

    Jo, hur har ni löst det med värmen eller är stugan använd endast sommartid?

    Har själv tänkt sätta in en kamin och ha elradiatorer för stugan kommer även att användast vinter, höst etc.

    Hur har ni löst avloppsfrågan för slaskvattnet? Samt inkommande färskvatten?

    Är själv inne på att ha dunk på vintern samt en dunk för slaskvattnnet under/trinettköket.

    Sommarvatten alltså genom en nedgrävd slang.

    Ev så kanske jag kan ha ett "avlopp" genom att gräva en gropp i sandmarken och låta slaskvattnet sippra ned...(beror på samvetet tror jag, heehehe) ;))

    Har svårt att se på bilderna, men ni verkar ha oisolerat och då undrar jag, lät ni även bli att isolera golvet när ni monterade stugan, det kommer iaf jag göra OM jag sedan vill isolera inne, alltså framöver om jag inte gör det nu diekt.

    Längtar galet mycket efter detta lilla projekt, skall sensomaren, hösten 2013 köpa mig en fastighet i vikarbyn och utsikten över Siljan ihop med denna lilla men ack så charmiga gäststuga kommer pryda och göra nytta ör vänner lch andra som vill hyra framöver.

    Tack för ditt svar, kanske kommer jag tjata mig till genvägar av dig framöver, om detvär ok förståss?

    Mvh pontus

    SvarSlett
  7. Hej igjen
    Kun sommerbruk
    Ingen isolasjon
    Ikke vann inn.
    Ikke vann ut.
    Propankamin.
    Mvh
    kariogjon

    SvarSlett
  8. Det er bare å fråga igjen. Det er et fint litet hus . Det som ikke kommer frem på bildene, er at vi la tak på bygget i høst. Til våren skal vi måla stugan falurød. I helgen var vi på Ikea og så etter en dagbädd; (både enkelt og dubbeltsäng i ett)- til å ha i det store rommet. Ellers har vi plats til en person i kökssoffan i "köket" och två i andre våningen. Det er en fin, liten stuge!

    SvarSlett
  9. Hej,
    Vad roligt att ni har köpt Folkstugan från oss. Vad tråkigt att allt inte var som ni hade tänkt er, men resultatet blev mycket fint. Vi skulle väldigt gärna vilja använda några av era bilder till vår hemsida och i våra sociala medier. Skulle det vara okej för er?

    Med vänliga hälsningar,
    Simon på Polhus

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Powered By Blogger

Bloggarkiv