Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 14. mai 2012

Lekestua på plass!

Og så har endelig lekestua kommet opp. Det tok sin tid! Vi hadde bestemt oss for en Jabo lekestue. Den er 4,6 kvm og så pass høy under taket at en voksen person kan stå oppreist i den. Vi har sett på flere lekestuer og friggeboder på nettet. En av Jabos friggeboder kommer i ferdige deler- bare å sette sammen. Vi trodde at lekestua også gjorde det, men nei da. 


Materialene til lekestua ble kjørt til torpet. De ble pakket ut, sortert og lagt i vedboden. Plankene var ferdig kappet, men de var ikke merket så man måtte måle seg frem for å finne ut hvilken plank som skulle hvor.


Leca til "grunnmur" hadde Jon ordna for et par uker siden.


Her er bunnramma på plass. Vi forsterket med en ramme av trykkimprignert materiale.


Noen som husker de Tsjekkiske filmene "To gode naboer"?

Kan kanskje også minne litt om Pompel og Pilt?


Det ble brukt en del tid på å studere bruksanvisningen. Vi fikk en del tips fra bloggen til Fixar-farsan. Han har også satt opp en Jabo lekestue. Du kan gå inn på linken "erfarenhet med Jabo lekstuga", så vil du se hva han sier om  prosjektet.


En liten husinspektør følger med. Pappaen sitter fortsatt og studerer tegningene.


Siden Jon har høydeskrekk var dette en grei arbeidsfordeling. 


Ettersom Norra Jakstorp er malt med Falurød rød, måtte også "Lilla Jakstorp" males med samme maling. Men falurød biter dårlig på høvlet plank. Det dekker forhåpentligvis bedre med neste strøk. Da gjensår bare litt "staffasje" og "snickarglädje" før vi går i gang med neste prosjekt som blir gjestehytta Folkstugan. Tvi, tvi. Du kan gå inn på DETTE innlegget så ser du lekestuas interiør. Du kan også ta en titt på DETTE innlegget så ser du hvordan småjentene koser seg i lekestua! 

1 kommentar:

  1. Så nydelig lekestue...og heldig de barna som får flytte inn ;))
    Gøy å se! Ha en fin 17. mai. Anita

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv