Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 26. mai 2012

Mc-tur rundt Vänaren med overnatting i Hjo


Etter å ha startet turen fra Töcksfors, via softice stopp på Ikea, ble første ordentlige stopp i Kristinehamn


Vi stanset ved Strandudden i Kristinehamn ved Vänaren. Der står en av Pablo Picassos største skulpturer. Den er 15 meter høy og sattes opp i 1965. 


Hjo- trebyen ved Vätteren. Å få vandre i de smale gatene mellom trehus fra 17-, 18- og 1900-tallet en sen kveld er en spesiell opplevelse. I de gamle hagene blomstrer epletrærne. Syrinen sprer en tung duft over byen.


Havnen i Hjo myldrer av folk, restauranter og cafèer.


På vår veg hjemover ble det også en stopp i Bengtsfors. (Bilde fra rasteplass i Högsäter.) Det er mange flere severdigheter rundt Vänaren, blandt annet Läckö Slott og den kjente porselensfabrikken Rörstrand, men det kan jo hende det blir flere turer rundt Sveriges største innsjø!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv