Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 15. januar 2011

Rognebær og snø

"Når det er mye rognebær, blir det lite snø, for rognebærtreet orker ikke to bører på ett år" sier noen. "Når det er mye rognebær blir det også mye snø," sier andre.

Kariogjon stiller seg spørrende til dette. En ting er sikkert; I 2009, da var det mye rogn. I allefall på Norra Jakstorp. Kari hadde rogn i brudekransen sin. Vinteren 2009/2010 var det også mye snø.


Høsten 2010 var det derimot lite rogn å finne. Vinteren er ennå ikke omme, men hittil har det ikke kommet store mengder med snø. Det gjenstår å se...

En ting som har en bedre sammenheng, er at de årene det er mye rognebær blir det lite mark i eplene. Rognebærmøll tar nemlig til takke med epler de årene det er lite rognebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv