Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

torsdag 27. januar 2011

Advokat Peder Gunvald Hermansen (1910-1993)


Jon var i Oslo i går i forbindelse med jobben. Da kjøpte han "= OSLO". Der sto det en artikkel om Oslos byoriginaler. En mann som både Jon og Kari har truffet, er advokat Hermansen. En venn av oss beskriver Hermansen slik;
 
Han bodde i en av høyblokkene på Bøler og hadde tidligere jobba som advokat. Når kona hans døde, så gikk det over styr for Hermansen. Han lånte kostymer på Norsk kostymelager. Han brukte aldri heisen hjemme i høyblokka i Bølerlia. Tanngarden var ganske skrall med "mellomrom" fra høyre fortann oppe til jeksel'n. Han var "litt tørst" i perioder, men han hadde mange visdomsord å komme med til oss ungdomma som tok T-banen.Det var rett som det var at han svingte seg i stanga ved døra og satte fotmerker i taket. Det hente han sa ting relativt direkte til folk, men det var Hermansen. Han var et artig innslag på den ellers nitriste T-banen.

Hermansen turte å være litt annerledes. Er vi misunnelige på de som tør å være litt annerledes eller rynker vi på nesen og er glad vi ikke er som "dem"? Hermansen sa selv; "Det bor en Hermansen i oss alle. Spørsmålet er ikke om man skal godta eller forkaste Hermansen, men i hvilken grad man skal skal man skal tørre å slippe sin Hermansen løs."
Kilde; =OSLO. Januar 2011.

Han skal også ha sagt :"-Hvis noen sier Herr Hermansen, så sier jeg: Kast ikke bort tiden. Kall meg Mann."
Jon tiltrer dette. 

1 kommentar:

  1. Jeg har selvfølgelig den boken Jon og kari...har jo tross allt et møblert hjem..., den kommer i et eget innlegg...ha en strålende helg...beste hilsner fra Nina og brannmannen

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv