Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 7. november 2010

Bichon frisèSolveig og Emil

Bichon frisè

Karidatter, Solveig vokste opp med en bichon frisè. Han het Emil og Solveig og Emil var et radarpar. Emil var først og fremst en hendig, god og snill familiehund, men denne hunderasen er også en populær utstillingshund og brukshund. Den regnes som lettlært og ivrig. I Norge har minst en hund av rasen oppnådd championat i agility, og en finsk Bichon Frisé (White Symphony Cassandra) har blitt Nordisk mester i agility.

Det sies av bichon frisé er en liten hund med stor personlighet. Den er meget vital, livlig og glad, og den har gjerne en god porsjon egenvilje. Den hendige størrelsen gjør den egnet for nærmest alle som ønsker seg en god kamerat og turvenn, så man kan slå fast at den er en ypperlig familiehund for mange formål.

(Kilde Wikipedia)

Dette er en god beskrivelse på vår Emil. Emil ble femten år og vi vil alltid huske ham som egenrådige, glade og morsomme hunden han var. Da Solveig ble større, fikk hun seg sin egen Bichon frisè; Frida. Nå er det lille Melissa som gleder seg over en lærevillig lekekamerat.

Bichon frisè blir ofte klippet med løvemanke. Den har en pels som tover seg lett, så våre hunder som ikke var til utstilling, men bare var en familiehund og turkamerat, har blitt klippet kort, derfor ser de mer ut som en puddel

Melissa og Frida.

2 kommentarer:

  1. Kan du ikke legge ut det bildet der hvor solveig triller på emil? jeg kan sende deg det i mail

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv