Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 19. november 2010

Har ikke tid...

Dette er noe vi ofte sier. Søker du på dette "uttrykket" på Google, får du 34. 900. 000 resultater. Det handler om folk som ikke rekker å:  gå på do, trene, ikke har tid til kjæresten osv. Vi snakker om tidsklemme og kvalitetstid. Vår oppfattelse av hva vi har tid til, er ganske subjektiv. Kari, som vanligvis bruker mye av sin tid på arbeid, er for tiden hjemme på grunn av bronkitt. Og hva skjer? Hun får snøtt nok tiden til å strekke til for hun skal;  male dørskilt og strikke ferdig genseren til Vilja - og "sykebladet" hun fikk av Jon har hun knapt åpnet!

En gang på Eidsberg ungdomsskole var det en elev som ikke hadde gjort hjemmeleksene sine. Han skylte på at han ikke hadde hatt tid. Da svarte lærer Svenneby: "Man HAR ikke tid. Man TAR seg tid." Det var nyttig lærdom for en ungdomsskoleelev.

Kari som har en noe hektisk hverdag i helsevesenet, får noen ganger dette spørsmålet av de eldre: "...men du har vel ikke tid?" Da er det bare å trekke pusten og si at "man TAR seg tid".

Vi vil oppfordre alle til å tenke seg litt bedre om før de bruker dette (forslitte) uttrykket. Man har som regel tid til det man har lyst til å gjøre. Og man tar seg som oftest tid til det man prioriterer. Bruk litt av deres dyrebare tid til å hvile øynene på dette bildet: Sommerfugl på georgine.


"Vi har tolv klokker i huset. Likevel strekker ikke tiden til." Benny Andersen.

1 kommentar:

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv