Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 29. oktober 2011

Advarsel: Giftig sopp!

   

Noen ganger står det å lese i avisen om folk som har plukket giftig sopp. Noen tror de har plukket kantarell men utfallet har vært svært fatalt; enten har de ødelagt nyrene sine eller det har endt opp med dødsfall. De har plukket slørsopp; slike ser de ut. Får du så mye som en liten bit av slørsopp i soppkurven, så kast hele fangsten!  Man skal heller ikke ta en aldri så liten smak på slørsopper (slik man kan med alle andre sopper). Selv om man spytter ut umiddelbart vil giften virke!

Det er mulig man tror man har plukket traktkantarell,  men forveksling med traktkantarell og den vanlige kantarellen skyldes total uvitenhet om sopp; artene har ingen likhet.Det er faktisk ganske stor forskjell på dem; traktkantarellen er - som navnet sier - en trakt. Stilken på slørsoppen er også lett gjennskjennelig. Disse to soppene kan vokse side om side. Når Kari tar med noen på sopptur, skal de heretter også stifte bekjentskap med den giftige slørsoppen.
Mulig de fleste anser soppsesongen som avsluttet, men traktkantarell kan faktisk plukkes etter at frosten har kommet. En gang serverte vi gjestene våre nyttårsmiddag med nyplukket traktkantarell!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv