Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 22. august 2015

Fototriss del 309: På väg


Vaknade i dag. tidigt. Spänd. Jag skulle i väg med grannen. Dessutom kör Fototriss igång igen efter et långt sommaruppehåll. Jag stod upp ock kollade Fototriss` tema. Det var "på väg". Det blev inte fel får mig att illustrera temat den här lördagen!


Men "vart är vi på väg?" Vi skulle kolla svamp ock blåbär. Men det blev så som så med svampplockningen. Ej hellre blev det några blåbär. Det har varit för tort i skogen. Men en promenad i skogen med grannen är aldrig fel. Som Karin Boye säjer i sitt dikt "I rörelse":
Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd.


På vår skogspromenad såg vi att löven på björken börjar bli gula: Hösten är på väg! Om du vill se hur andra har illustrerat temat så gå in på FOTOTRISS och kolla!


 

18 kommentarer:

 1. Bra triss med lite dubbel mening

  SvarSlett
 2. Trevligt trissat :-) Ja fy nu är hösten på väg. Här luktar det höst om kvällarna :-(

  SvarSlett
 3. Trevlig triss med fina bilder! Ja, nu är hösten på väg men den har också sitt behag med vackra färger i naturen och skärpa i luften! Jag gillar att vi har olika årstider!

  SvarSlett
 4. Finfint trissat här och blåbär finns det gott om en inte på alla platser har jag förstått. Hösten är inte så långt kommen och kan bli fin med fler tillfällen till bär och svampplockning.

  SvarSlett
 5. En promenad i skogen är aldrig fel, vare sig man hittar blåbär eller inte. Det är fridfullt, bra promenadunderlag och så kan man prata med varandra utan störande ljud :-)

  SvarSlett
 6. Fin triss! Skogen är härlig att vara påväg till, med eller utan blåbär och svamp!

  SvarSlett
 7. Ja hösten är på väg och det är superhärligt! Längtar efter soliga höstdagar med maffiga färger och hög klar, kall luft! :) Fint tolkat!

  Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 8. Ni skulle tagit en MC tur igen ;) Visst är det fint i skog o mark... fika mm. En härlig tur på motorcykeln är också känsla :)

  SvarSlett
 9. Synd att ni inte fick blåbär eller svamp när ni ändå var på väg. Det är inte fel med en skogstur heller! Finfina bilder!

  SvarSlett
 10. Fina bilder, ser härligt ut!

  SvarSlett
 11. Visst är det så, man ska inte glömma att njuta av vägen fram till målet! Fint trissat på temat!

  SvarSlett
 12. Oj ni har haft så trevligt på skogspromenad ! (mina knä har varit så dåliga att jag har varit tvungen att minska promenader ) Hösten kommer så småningom såsom i din bild.

  SvarSlett
 13. Skönt att komma ut en tur ändå, och vägen var fin!

  SvarSlett
 14. Svar: Så roligt att du/ni ska till Tallinn. Vi var bara där en dag och det gav mersmak. Vi såg bara en bråkdel och jag har redan kollat upp flyg dit i vår. Ni kommer att få se en härlig stad! Kram

  SvarSlett
 15. Vilken jättefin och mysig triss! Här finns mängder av stora blåbär. Har plockat några liter och lagt i frysen men ska nog ut igen. Svamp fanns hur mycket som helst förut men nu är det för torrt.

  SvarSlett
 16. Inga blåbär här heller. Men fin triss med skogsbilderna! Och citatet gillade jag: "Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd." Det skall jag lägga på minnet.

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv