Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 19. juli 2010

4711 Eau de cologne


Da vi var på ferie kom vi var på ferie kom vi over denne flasken. En parfyme som skaper minner. Dette var en parfyme som ble mye brukt før. Fortsatt i salg, kanskje ikke like vanlig her til lands. Men Kari måtte jo ha den, som et lite minne om sin mor; stående på nattbordskommoden.


4711 Original Eau de Cologne ble fremstilt første gang i 1792 i Køln i 4711 Carillons gate av Wilhelm Muelhens. Han hadde fått oppskriften av en karteusermunk i bryllupsgave og den ble sagt å være oppskriften på ”aqua mirabilis”, mirakelvannet som kunne anvendes både innvortes og utvortes. Han begynte produseringen og den ble en stor suksess. Selv datidens stjerner som Goethe og Richard Wagner, var svorne tilhengere.

Oppskriften er fortsatt en hemmelighet, men den lages av essensielle oljer på grunn av deres aromaterapeutiske egenskaper. Fra begynnelsen av ble den benyttet både til utvortes og innvortes bruk. I 1810 befalte derimot Napoleon at alle hemmelige oppskrifter for innvortes bruk skulle offentliggjøres, så derfor bestemte Wilhelm Muelhens at den bare skulle selges for utvortes bruk.Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv