Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

torsdag 1. juli 2010

Ferien går mot sluttenHver onsdag er det grillkveld ved Kungskvarnen i Borgvik.Onsdag hadde vi bestilt bord. På grunn av dårlig vær måtte vi spise inne.

Torsdag morgen våknet vi til et fantastisk vær!En slik formiddag kan man gjerne ligge i hengekøya og være sorgløs skoløs som Povel Ramel synger, ligge og vifte med malte tær; DET er sommer!

Denne dagen hadde vi et ærend til von Echstedska gården; en herregård, bygd 1762-64. Gården er vel verdt et besøk. Museet har Sveriges mest spesielle utedass
med burleske dekorasjoner. Gården har også en urtegård og en eplegård med kun värmlendske epelsorter. Vårt ærend var å kjøpe to trær; et til Vilja og et til Melissa.Til sist var vi bedt ned til naboen for å fika. (Bildet er IKKE naboen, men hans gris). Slår man opp på Wikipedia kan man lese at; Fika er både verb och substantiv på svensk og har bred definisjon. Fika er også en sosial institusjon i Sverige. Det innebærer att man tar en pause fra en aktivitet for å drikke f. eks. kaffe med venner, familie eller bekjente. Denna tradisjonen av en kaffepause med noe attåt er sentralt i svensk kultur, med svensker som en av verdens fremste kaffekonsumenter. Ordet fika, i betydelsen å drikke kaffe, finns belagt sidan 1910[3] och kommer fra Månsing. Man snudde på ordet "kaffi" (en sideform till 'kaffe'). Fra verbet kom siden ordet "fik", i betydelsen "kafé", "konditori".

1 kommentar:

  1. Hørt om trøgstingen som var i Tøcksfors på et "fik", serveringsdamen spurte om han skulle ha kaffe eller hur..... Tar hur jeg:-)

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv