Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 8. mai 2010

Om maling og gardinstenger

I dag har vi malt hele stua på torpet; det trengtes for det var ikke pent. Det var nemlig kun et strøk maling og panelet hadde sprukket opp. På Ikea fant vi disse gardinstengene: De passer tidsmessig inn synes vi.



Fargen på stua er varm grå. Den passer til det øvrige interiøret. Da vi valgte farger til torpet, gikk vi ut fra det tapetet vi valgte på kjøkkenet; det tapetet er både grått og blått. I gamle dager ble kjøkken malt i blått for å holde fluene unna. Tror det var kobolt i den blå malingen og av en eller annen grunn holdt dette fluene unna. Et blått rom er et behagelig rom å være i. Det senker blodtrykket og gir ro. Det samme føler vi med den grå fargen. Moten i dag sier chabby chik. Det meste skal være hvitt. Tror det er viktig å variere med  farger rundt seg og velge seg farger bevisst; farger gir energi;
Rødt stimulerer og gir varme. Blått beroliger og gir balanse. Grønt gir ro og harmoni. Gult gir glede og inspirerer.

 Her et bilde av nymalt stue med de før omtalte gardinstenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Powered By Blogger

Bloggarkiv