Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 31. mai 2010


Her ser dere et bilde av epleblomster på Transparent Blanche eller Glasseple. Vi kjøpte to epletrær det andre året vi hadde torpet. Det ene treet spiste elgen såpass mye av, at det døde. Det andre treet derimot, har overlevd. Nå har det seg slik; for at et epletre skal kunne bære frukt, må det stå et annet tre i nærheten som dette kan befrukte seg med. Det er ikke alle sorter epler som befrukter seg med hverandre. Pollensorter som passer til glassepler, er blant annet Summerred, Säfstadholm og Åkerø.
Til uka skal vi prøve oss på et nytt prosjekt; vi skal prøve å pode andre kvister på dette epletreet. På plasser der det har stått gamle torp, kan man finne epletrær. Hva slags epler er ikke godt å si, vi vet ikke om disse sortene passer til å befrukte seg med hverandre. Vi er heller ikke sikre på hvordan man poder. Spennende å se til uka.Og så et bilde av kjøkkenhaven. Her kommer det sukkererter, reddik salat og persille. I bakre rad står det Pipeløk, Allium fistulosum. Pipeløken blomstrer og fra føene kan man så nye løk. Pipeløk er en flott erstatning for vårløk.

Pipeløk er en løkart med skarp smak, og den har en styrkende og antibiotisk virkning. Urten stimulerer fordøyelsen og virker i tillegg betennelseshemmende, svettedrivende, febersenkende, urindrivende, slimløsende og kolesterolsenkende. Pipeløk brukes i tradisjonell kinesisk medisin ved tidlige stadier av forkjølelse, da i form av avkok av friske planter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv