Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

torsdag 16. desember 2010

Julekort og julebrev

Nå er det på tide å sende ut julekort. Kariogjon har også denne tradisjonen. Å sende julekort er en gammel tradisjon;  Verdens antatt første moderne julekort ble trykt i 1843 i England. (Bildet under)

 Rundt 1900 var skikken med å sende julekort blitt vanlig også i Norge. Motivet på julekortene kan være rene kristne symboler som Jesu fødsel og Betlehemstjernen, tradisjonelle gårds- og vintermotiver, gjerne med nisser. Under krigen ble det produsert nissekort med motiv som antydet motstandskamp og misnøye med okkupasjonsmyndighetene. (Fra Wikipedia) 

I fjor benyttet kariogjon seg av hjemme-pc for å lage "julebrev". Der oppsummerte vi personlige høydepunkter i året som snart var omme. Noen av brevene ble sendt med e-post, andre ble sendt med tradisjonell post.

Det er nok fortsatt det vanlige julekortene med nissemotiv som er det mest populære- i alle fall det mest vanlige. Ettersom Jon unektelig ser ut som en nisse, pryder han årets julekort.
Vi vil med dette ønske alle våre lesere en riktig god jul
og et godt nytt år!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv