Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 5. desember 2010

Tigerstaden, Tanum, Øystein Sunde og Asylet

Lørdag reiste kariogjon til Oslo. Tigerstaden er blitt brukt som navn på Oslo for å betegne byen som kald og hard overfor fremmede. Uttrykket er tilskrevet Bjørnson som i diktet Siste sang (1870) skildrer en kamp mellom en landsens hest og en tiger. At Bjørnson mente Oslo, ble tidlig antatt, f.eks i Morgenbladet 1889 nr. 625: ( Bjørnson utslynger) "haanende ord mod hele Christiania, denne kolde by, som han tidligere har kaldt tigerstaden". (Fra boka Bevingede ord.)Vi skulle sove på Thon Hotel Opera. Men rommet var ikke klargjort da vi kom, så vi valgte å ta en tur i Karl Johan for å gjøre litt shopping.


Hm! To poser med bøker fra Tanum!? Det vil nok havne noen bøker under juletreet i år. Godt man har en stor, sterk mann til å bære for seg. Jon skal skrive bok. Den skal hete; "Mitt liv som sherpa."Det var ca 15 kuldegrader i hovedstaden, men det kjentes ut som 30, så Kari innvesterte i nye ullstilongs. Kari: "Det var ikke sånn liten Large jeg skulle ha!"

Fra 9. etasje hadde vi utsikt over operaen.Målet for turen var å gå på Jubileumsforestilling av og med Øystein Sunde på Dizzie Showteater.
 Øystein Sunde er kjent for sitt raske gitarspill og humoristiske tekster med innspill av daglige hendelser.

Ettersom forestillingen startet kl 20.00, benyttet vi anledningen til å gå til Asylet på Grønland. Grønland 28 er et historisk hus bygget omkring 1730. Fram til 1860-årene var det asyl eller barnehjem for barn under skolepliktig alder. Grønland 28 har fram til 1965 huset mange institusjoner; Redningsanstalt for barn, skole, sykehus og sykepleierskole- eller diakonisseanstalt. Norsk sykepleierutdanning begynte 20. novwmber 1868 med Catinka Guldberg og én elev. Senere ble bygningen benyttet som gamlehjem for menn.I dag drives det kafè på stedet. Å få komme dit en kald vinterdag, når det er tent opp i peisen da kjenner du virkelig at det sitter historie i de halvmetertykke veggene; Man kan formelig høre det rasler i søster Gulbergs stivede skjørter. Vi benyttet anledningen til å bestille oss pinnekjøtt. Det kan anbefales!

Dagen derpå ble det igjen en liten rusletur i hovedstaden, men det var som sagt surt og kaldt, så det tok ikke lang tid før vi vendte nesa hjem til Töcksfors!

1 kommentar:

  1. strømpebuksa jeg kjøpte på cubus er i large. den er så stram at jeg får merker nedover beina.. striper... og så klemmer den på magen!!

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv