Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 9. mars 2009

So far, so good!



Posted by Picasa
Siden sist har vi lest oss opp på historie m.m. I tillegg til engelsk og afrikaans (som bygger på nederlandsk) er også Xhosa nå et offisielt språk alle må lære. Det kjennestegnes av de spesielle klikkelydene på konsonantene (kommer jo ikke fram skriftlig da,men nå vet dere det). Pengene rekker langt her, 1 rand er ca 70 øre. I går betalte Jon 20 rand, altså 14 kroner, for en dobbel gin/tonic. Middag for to med vin og dessert for 300 rand. Drosje koster 9 rand pr. km.
Veiene er av god standard, og trafikken flyter stort sett greit, venstrekjøring er ikke noe problem. På pick-up'ene ser vi ofte sorte afrikanere på planet, men for de hvite er ikke det lov! Langs veiene går de sorte (til og fra et eller annet - forhåpentligvis jobb), mens de hvite ser ut til å trimme med tråsykler.
Storslått natur (men også mye rette fram i ørkenlignende områder). Har sett griser, hunder, geiter, kuer og bavianer i veikanten.
10.mars var vi i "strutsehovedstaden" Oudshoorn, og Kari fikk ri på struts. (Den var spesielt viril og leken, men Kari temmet den greit).
I går var vi i Barrydale, der vi bodde på et spesielt hotell. Eid og innredet av en lokal kunstner. Loppebitt fikk vi også (eksotisk).
I dag har vi levert syklene, og resten av tida skal vi kose oss med vinsmaking i morgen, safari på søndag og hva vi ellers måtte finne på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Powered By Blogger

Bloggarkiv