Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 26. desember 2014

Nytt kamera- ny kamerat!Til jul fikk jeg et nytt kamera:

Det var et Panasonic Lumix DMC - FZ200. Trykk på linken og du kan lese litt mer om kameraet!Tidligere hadde jeg et Panasonic Lumix DMC-TZ5. Det var et lite, greit kompaktkamera som tok bra bilder. I tillegg har jeg et Canon speilreflekskamera. Men dette er litt for stort til å dra med seg på tur. Det er heller ikke aktuelt å sitte bak på motorsykkel og fotografere med et stort speilreflekskamera. Men da det gamle kompaktkameraet  ble ødelagt i høst, var det ikke vanskelig å finne julegaveønsker. Det ble selvfølgelig prøvefotografering i dag. En av overraskelsene var at kameraet kunne lage panoramabilder. Se bildet over! En annen fordel var at kameraet hadde en utfellbar LCD-skjerm. Dette er en klar overraskelse! Med den blir det ikke noe problem å fotografere i marknivå eller over hodene på en folkesamling. Ei heller ble speilbildet av fotografen synlig da hun skulle fotografere frostrosene på vinduet. Ellers har det nye kameraet noen av de mulighetene som mitt gamle TZ-5: Det er lagt inn funksjoner så man kan ta bilder til den scenen som skal spilles inn. I tillegg er det nye funksjoner - som: "gjennom glass" (under) og "panorering" (over).

 
Kameraet har også en fantastisk zoom ; sjekk dyret (highlandcattle) under. Jeg sto aldeles ikke så nære det store dyret som det ser ut til!
 
 
FZ200 er også lagt inn med 14 ulike filtre, under ser du et foto med "en punkts-farge".
 
 
 
Kameraet tar også fine portretter, men her er det speilreflekskamera som fortsatt er det beste- og raskeste.  
Har bare så vidt begynt å utforske kameraet - det blir spennende å utforske mer!
 
 

2 kommentarer:

  1. Og da bare venter vi på mange fine bilder fremover :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Først blir nok (forhåpentligvis noen frivillige) fra familien foreviget. Men det planlegges et par turer for 2015- og med i reisesekken følger sikkert min nye kamerat!

      Slett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv