Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 29. desember 2012

Kalkun til nyttår




                                                                                          I VÅRT HJEM LAGER VI MATEN...

Nyttårsaften spiser vi kalkun. Det er flere som har spurt meg hvordan kalkunen skal tilberedes for ikke å bli tørr. I dag har vi tatt kalkunen ut av fryseren. Den skal få stå ute i garasjen (der er det kjøleskaps- temperatur). Før den stekes tar jeg ut innmaten som er pakket inn kalkunen. Så smører jeg den inn på innvendig og utvendig med ca.50 gram smeltet smør blandet med 1strøken spiseskje salt, 1 spiseskje tørket timian og litt pepper. Så putter jeg inn innmaten igjen. Men i tillegg til innmaten skjærer jeg også opp 1 eple eller 2 og et par never svisker.  Kalkun skal steke over svak varme i flere timer 60-70 grader - gjerne natten over. Den skal helles over med vann flere ganger. Mot slutten kan du godt skru opp varmen.  (Jeg skrudde opp til 150 grader)


                                                                                   

Når jeg skal lage sausen, bruker jeg steikesjyen.  
Innmat, svisker og eple tar jeg så ut og koker sammen med sausen.
Det er nydelig med en smak av timian, syrlig eple og søte svisker. Dette siles av før servering.
Også her - som i så mye annet blir alt godt mye bedre med en fløteskvett.

Vi serverer kalkunen med mandelpoteter, rosenkål og waldorfsalat.


Lykke til!

















SÅ BLIR MATEN FOTOGRAFERT....
 
 
........OG ENDELIG KAN VI SPISE MATEN!




 

2 kommentarer:

  1. Her på Mysen kommer Marianne og vi skal ha helstekt and med tilbehør.
    Godt nyttår.Hilsen Ann Torhild

    SvarSlett
  2. Helstekt and du! Det har jeg aldri smakt! Da får du hilse så mye til Marianne. Kos dere!
    Kari

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv