Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 3. mars 2012

Vår i vinduskarmen

I vårt torp er det vår i vinduskarmen. Mårbackapelargonium overvintrer i vinduskarmen på torpet. Dette er en plante som tåler å stå kaldt. Panelovnene står på hele vinteren, og det er et sted mellom 5 og 10 grader når vi ikke er her. I løpet av vinteren har pelargoniene blitt lange og pistrete. I dag ble de klippet ned; morplante blir fyldigere da og stiklingene får stå i vann til det blir røtter på dem og de blir senere til nye planter.


Se også innlegget om pelargonier HER

5 kommentarer:

 1. Koselig! Nostalgiske vinduer og god steming. Hyggelig besøke deg ;) Anita

  SvarSlett
 2. Så trivelige bilder! Spesielt det øverste var skikkelig flott, sydende som det er av nostalgi. Jeg likte spesielt godt at oppvaskbørsten er plassert der den er, og den flotte lampa som henger over pelargoniaen.

  Nydelig:-)

  SvarSlett
 3. Degviljeg følge.Lenker også;-))

  SvarSlett
 4. Jag har en enda pelargon - av okänd sort. Den övervintrar bakom gardinen på fönsterbrädan och jag tänkte försöka ta sticklingar av den i vår. Jag vet inte riktigt hur man gör men jag får väl läsa på. :-)

  SvarSlett
 5. Når det gjelder stiklinger, klipper jeg av relativt korte stilker. En gang satt jeg stiklingene rett i jorda og tredde en blank plastpose over. Men det skulle nok ha vært hull i posen, for en av plantene råtnet. I år har jeg satt stiklingene rett i vann. Håper det kommer røtter på dem.

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv