Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 23. mars 2012

Lovisenbergs diakonissehus oblatbakeri

Kari går som kjent på videreutdanning innen palliativ omsorg på Lovisenberg diakonale høgskole. I perioder bor hun da på Gjestehuset. I går ruslet hun og en medstudent rundt på området. Da fikk de lyst til å se Oblatbakeriet. Helt siden 1888 har Diakonissehusets oblatbakeri laget oblater for Den norske kirke, kristne organisasjoner og misjonen. Rundt regnet 1,3 millioner håndlagede oblater forlater det lille bakeri hvert år. Oblatene består av mel og vann. Den dagen vi stakk innom, ble det bakt glutenfrie oblater.


Det arbeider to personer på fulltid på bakeriet. De baker mellom 12- og 15 000 oblater pr. dag. Det blir 66 oblater pr. leiv og hvert oblat blir stanset ut for hånd med en maskin. Senere blir de sortert og lagt i esker med 550 oblater, eller rør med 30 stk.2 kommentarer:

  1. Interessant å lese... God helg;)

    SvarSlett
  2. Kjempekoselig å lese om omvisningen vår på oblatbakeriet og se den flotte bloggen din! Klem fra Grete i Kristiansand

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv