Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 23. september 2012

Status quo

 
Høsten har også kommet til Norra Jakstorp. Høstsolen henger lavt og det blir skarpe, skyggefulle bilder.
Vi er fornøyd med arbeidinnsatsen vår dette året. Vi har jo satt opp både lekestua og lellstôga/anneks. I forbindelse med at vi skulle sette opp lellstôga, fikk vi også ryddet "nytt land". Den stygge åkerlappen midt på plenen (det gamle potatislandet) er nå blitt en del av plenen.
Som dere ser på bildet, står det igjen noe arbeid på Lellstôga. Vi venter et år med å male den- for den skal males med falurød rød (ja det finnes faktisk falurød i andre kullører også!) Falurød slemmfarge biter ikke så godt på høvlet plank, derfor venter vi et år. Men dør og vinduskarmer blir tjærebrune. Taket har vi planer om å få ferdig i høst. Det er mulig det blir et tredtak. Noen som har erfaring med det?
 
 
Jeg skrev at det gamle potatislandet var fjernet, men nå har det blitt en ny liten potetåker i den delen av hagen som vi kaller trädgårdslandet. Her om dagen ble årets avling høstet. Kanskje man skulle hatt en bue med et lite skilt der det sto "örtträdgård"? Planer for neste år er å fjerne de to store trærne i innkjørselen. De er gamle og vi vet ikke når de faller av seg selv. Det skal plantes et fläder/hyllebærtre der i stedet. Og kanskje man kan ønske seg en liten melkerampe i innkjørselen......? Hva skulle man gjort uten planer?
 
 

2 kommentarer:

  1. Oj, vad ni har jobbat! Och vad fint det blir. Tar ni höst- och vinterpaus nu? Myser i stugan? :-)

    SvarSlett
  2. Bare taket blir ferdig, blir det nog en paus. Fast lite ved må vi jo få i hus. Vi tar paus fra arbetet ellers. Men det blir ingen paus från torpet; nu blir det mys i stugan som du säger!

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv