Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

torsdag 11. februar 2010

En sykepleiers hverdag.


11.02.10.
kl. 07.15: Motta rapport fra nattevakta- de har hatt noen alarmer, ellers har det vært en rolig natt.
kl. 07.30: Inn på avdelingen for å gi rapport. Ber personalet om å observere to pasienter; De har begge stått på smertestillende, kan det trappes noe ned? Har de mindre vondt? En pasient har en verkefinger. En annen er urolig.
kl. 07.40: Går igjennom dagens oppgaver. Selv skal jeg blant annet på et vurderingsbesøk. Det skal vurderes hvor mye hjelp den enkelte trenger. Jeg skal også sette en B12 injeksjon.
Når alle er reist ut på sine ruter, setter jeg meg ned på medisinrommet og tar et overblikk; de kommer fra apoteket i dag for å levere medisiner og å hente våre bestillinger. En dag har vi en pasient som kommer fra sykehuset. Medisinforandring: Medisnkardex og dosett må forandres. Rapport må skrives.
Min mobile vakttelefon ringer. En av mine kollegaer spør: "N.N har noe lavt blodsukker. Hvor mye insulin skal jeg sette?" Svar: "Sett som vanlig, men sørg for at hun spiser."
Telefon fra Legekontoret; "Kan dere ta en blodprøve for oss?"

Dette er bare et eksempel på noe som kan skje i løpet av et par timer en arbeidsdag, men ingen dag er lik. Jeg kommer i kontakt med pasienter på avelingen, i omsorgsboligen eller langt ute på bygda. Noen ganger er det like mye den pårørende man må forholde seg til.  En dag er det legevisitt, en annen dag får du en rundtur på bygda. Noen ganger må man ta raske avgjørelser; Pasienten er syk. Det haster!

Det er en givende jobb. Du lærer noe nytt hver dag, du møter mange mennesker. Hektisk? Ja, imellom. Ansvarsfult? Absolutt!

Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. En liten tur innom bloggen deres, skal se mer senere:) Jobb i morra, så bør vel legge meg:) Ha en fin helg:) Hilsen Kristin ( som i dag jobba på gruppe 4)

  SvarSlett
 2. Ja dette hørtes ut som en god arbeidsdag må jeg si.Men jeg synes du sitter med lukkede øyne når du doserer hmm.Eller er det dyp konsentrasjon;-)Men kansje fotografens skyld!!
  Fin søndag til deg. :-)

  SvarSlett
 3. Ikke alle dager er like, som dere vet. Men åkke som; det er mange spennende og trivelige arbeidskollegaer!

  SvarSlett
 4. Se der ja! Sånn lager du en interessang og god blogg!! Skrive noe bra :O).. 4 kommentarer allerede!! Fikk du innbydelse??

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv