Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

mandag 2. mars 2015

Weekend i Stockholm- med Evita

 
Stockholm. Denne gangen var målet å se på musikalen "Evita" på "Göta Lejon". Göta Lejon ligger på Södermalm- og vi bestemte oss for å bli litt mer kjent på "Södern". Det sies at når det ikke var plass til flere hus i Gamla Stan i begynnelsen av 1600-tallet, bygde trehus her. Under industrialiseringen på sluttet av 1800-tallet vokste Södermalm fort og ble først og fremst arbeiderklassens område. Men i dag er Södermalm ett mer fasjonabelt område, i samme klasse som de andra områdene av den indre delen av Stockholm, med shoppingområder och dyre boliger.
 
 

 
På Nytorgsgatan 5 ligger et rødt lite trehus, kanske Stockholms minste. Jeg leste et sted at husbredden er 370 cm!
 
 

Musikalen var helt utrolig. Den burde ses. Kari så det samme stykket med Elaine Page for mange år siden. Charlotte Perelli var slettes ikke dårligere!


Vi må også nevne "Kvarnen" (Restaurang Aktiebolaget Kvarnen). Det er en restaurant og ølhall med gamle tradisjoner som ble innviet i 1908. Denne restauranten på Södern, vil nok være en av våre favorittpuber i Stockholm! Lyst og trivelig og med et hyggelig personale. At de serverte tradisjonell husmannskost for en rimelig penge, var heller ikke å forakte! Stemningen var mer avslappet og øllet var billigere her enn i de andre pubene vi besøkte i Stockholm. På bildet ser dere at vi prøvesmakte fem forskjellige typer øl! (1 cl.) Dit skal vi definitivt tilbake!
 
 

6 kommentarer:

 1. Jag blir lite förvånad över att Perelli kan matcha Elaine Page, som är en av mina favoriter.
  Det är alltid trevligt att se musikaler! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er ert maaange år siden jeg så Elaine Page. Da blir det ikke lett å jamnføre. Perelli fikk frem tårer og hårene på armene reiste seg! Kommer ikke i håg det fra forrige gang-med Paige, men som ung var jeg kanskje ikke like lettrørt.

   Slett
 2. Vilka trevliga bilder! Verkar ha varit en fin helg.

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Det meste smakte godt, men det var også en del annerledes smaker. Et slag pirret smaksløkene litt i meste laget. Da var det godt med litt vann etterpå!

   Slett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv