Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 22. mars 2015

Fototriss 294. Del 2: Nostalgiska våfflor

Denna nådenes Dag hafva vi den angenämasta Glädje att få dela med Eder, Ni gunstiga Läsare;

Cajsa Wargs Recept på Våfflor



Till ett kvarter sur Grädda tages 2 kvarter Vatten, ett halvt kvarter smält Smör och 2 stycken Ägg. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott Vetemjöl att det ringlar sig efter Vispen när han upplyftes. Bakas sedan på vanligt sätt. Till dessa våfflor bör vara god tjock grädda, som intet är för gammal, så bliva de goda.


Till 15 laggar:


3 ¼ dl sur tjock Grädde


6 ½ dl Vatten


1 ¾ dl smält Smör


2 Ägg

Ca. 5 deciliter Vetemjöl



Lägg Våffeljärnet på elden och låt det bliva väl varmt; propotionera Degen efter Järnets storlek, och lägg intet mera eller mindre uti, än det jämt fylles; kläm Järnet sakta tillhopa och vänd det på båda sidor, under det de gräddas på en jämn Eld.

Så hafva då enteligt Våfflorna blifvit för afsmakning klara och till min dyra Makes glädje spridas det mycken väldoft i vårat lilla Torp!



FototrissOm Ni vil se hur andra har tagit denna trefvliga utmaning, så trycker Ni på Länken.




16 kommentarer:

  1. Mmmm, så mumsigt gott det ser ut :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Absolutt å rekomendere! De blir jättesprö!

      Slett
  2. Se där. Nu hava jag bara att spörsmål. Kan det verkligen vara riktigt att Kajs Warg kunde tillhandahålla Creme Fraiche?

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha; "Man tager hvad man haver." Nei, du har nog rett, Anna-Lena. Innlegget har blitt rettet nå. Takk!

      Slett
  3. Underbart! :D
    Tack tack, och tack också för översättningen av receptet. :)
    Sur grädde är nog inte att rekommendera längre (annat än som crème fraiche).
    Härligt fotograferat också - har du verkligen en sån visp? Jag bara minns dem...
    Berit E

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Berit. Sådanne visper finns ennå å kjøpe.

      Slett
  4. Våfflor så läckert :) Så härligt att baka dem i torpet :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er sånt som gir gullkant på livet. Jon ble jättenöjd!

      Slett
  5. Men åh, vad jag blev sugen på våfflor!! Får nog planera in det någon dag i veckan.....men här blir det våfflor på mix......:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det finnes mange gode vaffelmikser! Og steker du dem i et nymotens, elektrisk jern, så slipper du steke -osen. Vi måtte vädra etterpå! !

      Slett
  6. Mums, vilket recept! De där våfflorna blir nog riktigt goda. :)

    SvarSlett
  7. Underbart. Ett recept av självaste Cajsa Varg! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jon tyckte mycke om det har temat!

      Slett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv