Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

lørdag 10. mai 2014

Blommor

I fjol var vi en tur i Mariebergsskogen. Där fikk jag ideen til en rabatt med höstblommande perenner i koppar och guld. I våran torparträdgård är det långlivade och lättsamma  mormorsväxter. Dom är ofta i skära pastellfärger som rosa, purpur, lila och blå. I alla år har jag  undvikt blommor med orange färg eftersom jag intalat mig att dom inte kommer att passa in bland dom skära perennerna. Men när jag använder begrepp som torp-och mormorsväxter, får jag inte glömma växter som daglijor och kejsarkronor. Vanliga i glömda trädgårdar är ochså tigerliljor. I dag har börjat anlägga en hösttrabatt. Där väljer jag växter i varma färger som gult, rött och orange som bas.Nu måste jag skynda långsamt, vattna och vänta och till hösten kan vi njuta gyllenglänsande perenner i den nya rabatten.  
 
Veckans tävlingstema i fototriss är BLOMMOR. Trykk på länken nedan så ser du hur andra trissare har tolkat temat.
 
Fototriss
 
Den här veckan är det även en tävling där man kan vinna presentkort hos Coolstuff, och om jag vinner veckans tävling önskar jag en Polaroidkamera. Trykk på länken så ser du både kameran och andra kula saker.

 

11 kommentarer:

 1. Förberedelserna, planeringen och jobbet innan är så härligt beskrivet, nu återstår den spännande väntan på resultatet. Lycka till!

  SvarSlett
 2. Kommer bli jättefint tror jag och kommer att matcha alla andra vackra höstfärger på löven!

  SvarSlett
 3. Fin tolkning där din sista bild blir min favorit trots att det inte är jättemycket bilder i men jag älskar regnet från den vackra kannan! :)

  Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 4. Bra tolkning och sista bilden blev så bra.

  SvarSlett
 5. En annorlunda, spännande tolkning med så fina bilder!
  Ha en riktigt skön söndag!

  SvarSlett
 6. Fin triss! Hoppas ni får en prunkande rabatt till hösten!

  SvarSlett
 7. Ni kommer att få en jättefin rabatt med blommor i varma färger! Fin triss som beskriver den långa vägen dit!
  Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 8. Tycker om din triss som berättar en berättelse :) snyggt tänkt och utfört!

  SvarSlett
 9. Vad spännande att prova något nytt! Jag tror det kommer att bli jättefint till hösten!

  SvarSlett
 10. Ja det där med blommor i orange kan vara litet klurigt, men egentligen passar de ganska bra överallt som en "uppstickare". Jag har mycket dagliljor och kejsarkronor och andra "torpväxter" för de i princip sköter sig själva och trivs nästan överallt.

  Tulpaner är dock har jag övergivit att sätt eftersom rådjuren härjar i trädgården. Det är ett ganska tätbebyggt område vi bor i, men vi har en stor skog och åkrar bara fem minuter bort. Märkligt att de inte kan äta sig mäta där i skogen utan måste härja i alla trädgårdarna. Det är klart att det är väl godast med tulpaner ;.))

  Så tulpanerna finns inte i min trädgård - finns i texten på inlägget att jag varit i Holland veckan innan.

  SvarSlett
 11. Kul trissat, hoppas få se resultatet senare i vår!

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv