Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 17. juni 2012

Nybrotsarbeid på gammel tomt

Vi holder på med nybrottsarbeid. Vi skal jo bygge anneks i sommer. På plassen vi har valgt, har det tidligere ligget et gammelt uthus. Du ser en av hjørnesteinene og noe gammel takstein på bildet.I forgrunnen på bildet under ligger det en del mosegrodde steiner. De kom frem når vi begynte å rydde. Kan det ha ligget et steingjerde her, som nå er rast sammen? Til venstre ser dere kjøkkenhagen/trädgårdslandet. Etter hvert som vi rydder, ser vi hvor mange solbær/svart vinbærs-busker det er på tomta. De har spredd seg - enten ved hjelp av fugler som har spist solbær eller ved hjelp av rotskudd.


I tillegg til solbær, kommer det også opp bringebær/hallon og brennesle. Det tyder på nitrogenrik, god jord og at det har vært dyrket mark her før.


Når man drar opp brennesle er det godt å ha handsker med langt skaft. Disse- en ny innvestering fra Plantagen var et godt kjøp!

3 kommentarer:

 1. Då har ni ett stort sommarprojekt - att bygga annex. Gissa vad ni kommer att känna er nöjda när det är klart!

  Nässlor har jag - i mängder. Jag vet inte riktigt hur jag ska bli av med dem. Jag brukar också göra en "räd" med välklädda armar och handskar på och dra upp dem, men de kommer troget tillbaka varje år ...

  SvarSlett
 2. Flott lekestue og fine sommerbilder du har tatt.
  God sommer.Hilsen Ann-Torhild.

  SvarSlett
 3. Fin sommer til deg og dine også Ann-Torhild! Jeg finner en dag utover sommeren som vi kan damene kan møtes på torpet.

  SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv