Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 4. februar 2011

Drømmer om å få jord under neglene igjen!


Ennå ligger frøene trygt bevart i poser- på benken på vaskerommet, men snart skal de ut i jorden.
Det er blomstererter og blomkarse, løvemunn (lejongap) og ridderspore. Det er to poser med engfrøblanding, drømmer om å få en eng i skråningen på torpet.Det er ikke ferdig ennå, det kan ta år å lage en blomstereng, men prøv å se for dere; en rosebue av honningroser som man kan gå igjennom. Så kan man gå opp til torpet gjennom en blomstereng med kløver og prestekrager. Det er en ballansegang mellom det å la haven smyge mykt inn i den naturen den omgis av og det å la villnisset ta fullstendig overhånd. Vi har 3 1/2 mål tomt på torpet og vi kan ikke anlegge store gressplener som må klippes to ganger i uka. Det er ikke realistisk å tro at man kan ha en kultivert hage så lenge man bare kan gi den sporadisk pleie. Men ugresset må temmes og det er forskjell på ugress og ugress. Bildet under er tatt i vår egen torpe"hage".Vi har kjøpt purre, vårløk og kinesisk gressløk. Vi har jo et eget løkbedd. I fjor forsøkte vi å sette hvitløkskløfter. Dette gikk dårlig. Vi hadde lest at vi kunne gjøre dette for å få hvitløk. Senere leste vi at det må spesiell hvitløk til som kan brukes som setteløk. Vi tar gjerne i mot råd om hvor man får tak i dette.


Og så et par bilder fra forrige sommer; Det er jo en glede i vente på sommeren og!


1 kommentar:

  1. Så flott! Dette får meg virkelig til å lengte etter vår og sommer. Jeg er selv glad i å få litt jord under neglene (http://foxapt549.blogspot.com/2010/06/noen-bilder-fra-floraen-en-sen.html)

    Torpet deres ser veldig trivelig ut:-)

    Ønsker dere en flott uke

    SvarSlett

Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Bloggarkiv