I kveld er det fredagskveld. På fredag passer det gjerne med reker. Østfoldradioen kunne melde fra om en god sesongstart på Hvaler-reker, men akk- de var utsolgt. Men det er absolutt ingen nedtur med blåskjell. Man surrer chili, hvitløk, løk, smør og en skvett fløte. Blåskjell vaskes i kaldt vann. De som er skadet eller ikke lukker seg, kastes. Så tar man skjell og en skvett hvitvin i kjelen. Dampes til skjellene åpner seg. Spis dem med fersk brød og eventuellt hvitløksmør! Vel bekomme!
Om meg
- kariogjon
- Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.
fredag 10. februar 2012
Blåskjell
I kveld er det fredagskveld. På fredag passer det gjerne med reker. Østfoldradioen kunne melde fra om en god sesongstart på Hvaler-reker, men akk- de var utsolgt. Men det er absolutt ingen nedtur med blåskjell. Man surrer chili, hvitløk, løk, smør og en skvett fløte. Blåskjell vaskes i kaldt vann. De som er skadet eller ikke lukker seg, kastes. Så tar man skjell og en skvett hvitvin i kjelen. Dampes til skjellene åpner seg. Spis dem med fersk brød og eventuellt hvitløksmør! Vel bekomme!
Etiketter:
Uten mat og drikke....
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Robert Burns
The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er hyggelig om du legger inn en kommentar på bloggen vår.