Biff Wellington er en 80-tallsklassiker som vi forsøkte oss på i helgen.
Denne oppskriften gjelder for 6-8 porsjoner.
Biff Wellington
1 kg oksefilet
salt, pepper
6 store skiver parmesan e.l.
soppfyll (se oppskrift under)
1-2 spiseskjeer sennep
2 ark med butterdeig/smørdeig
mel
eggeplomme
Soppfyll
3 stor charlottenløk, finhakket
300 gram sopp (vi brukte traktkantarell)
smør til steking
salt, pepper
Legg soppen i hurtigmikseren og miks den med charlottenløken. Dersom du er så heldig å ha sopp i fryseren er det bare å klemme ut overflødig væske, da blir det ikke så mye væske som må kokes inn. Brun soppen i smør. Tillsett fløte. Kok til massen blir kremet. Smak til med salt og pepper.
Sett på ovnen på 230 grader
Salte og brune oksefileten hurtig i stekepanna og la den svalne.
Legg ut glad-pack på skjærebrettet.
Legg skinken på plastfolien og bred på soppfyll.
Smør sennep på oksefileten og plassèr den på soppfyllen
Kjevle ut smørdeigen med mye mel- så den ikke setter seg fast
Rull kjøttet ut av plastfilmen og plassèr den på smørdeigen
Bre deigen rundt filèten og lim sammen deigen med litt eggeplomme.
Skjær noen striper på toppen for at kjøttet ikke skal bli kokt og pensle deigen med eggeplomme
I med steketermometeret (55 grader)
Sett steken på en varm stekeplate midt i ovnen
Senk varmen til 160 grader etter 10 minutter
Tar ca 25.35 minutter
Rødvinssaus
6 dlrødvin
1.5 s.s sukker
2 stenk sojasaus
2 s.s kalvefond
200 gr.smør majzena
Kok inn til rødvinen er 2/3 mengde. Ta i sukker, soya, kalvefond og smør. Kok et par minutter. Ta i majzenna dersom du ønsker en tykkere saus.
Tilbehør potetstappe og kokte grønnsaker
Vel bekomme!
Mmm.. ser ille godt ut!! SM:-)
SvarSlettMoro med samarbeid på kjøkkenet! Det kan vi gjerne gjøre om igjen!
SvarSlettÅÅÅ, dette ser jo himmelsk ut;))
SvarSlett